Jääkiekon MM –kilpailu 2016 Pietarissa

Joukko innokkaita työntekijöitämme yhdessä A-lehtien Karin ja Vesan kanssa aloittivat matkansa Helsingistä Pietariin, Allegro junan kyydissä. Reissu starttasi torstaina 5.5. klo 11:00 ja perille päästiin klo 14:30, joten kauaa ei matka Allegron kyydissä kestänyt!

Junamatka sujui loistavasti, kun kaikki oli viisumeita myöten hoidettu jo kuntoon ja porukka pääsi matkaamaan ravintolavaunussa kera maittavan lounaan. Junassa ollessa huomasi hyvin mihin oltiin menossa, kun kyytiläisenä oli kasoittain suomen lätkäfaneja! Saimme myös matkata samassa vaunussa mm. Antero Mertarannan, Juhani Tammisen sekä Mika Saukkosen kanssa, joten juttua jääkiekosta riitti koko matkalle.

Pietariin saavuttuamme meitä helli aivan loistava kesäinen sää +23C. Matkamme jatkui asemalta kohti bussia, jonka kyydissä pääsimme kahden tunnin kiertoajelulle ympäri Pietarin kaupunkia ja katseltavaa siellä kyllä riittikin, sillä onhan koko kaupungin asukaslukukin jo saman verran kuin koko Suomessa yhteensä.

Kiertoajelujen päätteeksi majoituimme kansainväliseen Courtyard by Marriot Vasilievsky Hotelliin, joka oli kaunis palatsimainen rakennus aivan Neva-joen varrella. Hotellilta oli sopivasti vain vartin kävelymatka stadionille, jonne porukkamme jo odotti innokkaana pääsyä!

Majoittumisen jälkeen lähdimme koko köörin kanssa nauttimaan juhlavaa illallista ravintola Bruggeen, joka sijaitsee Pietarin keskikaupungilla. Illallinen oli herkullinen, jonka jälkeen oli vapaata ohjelmaa Pietarin lämpimässä illassa.

Perjantaiaamu koitti ja niin kuin jokainen tietää, hotellien aamupalat ovat aina mitä mahtavampia ja herkullisimpia, ettei tiedä toista! Pääsimme syömään itsemme aivan turvoksiin jo heti aamutuimaan, jonka jälkeen oli päivä vapaampaa seikkailua keskustassa. Porukkamme lähti tutkimaan monipuolisia kauppakeskuksia ja shoppailemaan tuliaisia kotiin.

Perjantain päivällinen nautittiin hotellimme ravintolassa ennen lähtöä MM-stadionille, jossa Suomi kohtasi Valko-Venäjän! Areenalle lähdimme jo hyvissä ajoin tutkimaan ympärillä olevia erilaisia tempauksia. Pääsimme näkemään hienoja oheisohjelmia mm. musiikkia ja bongaamaan julkkiksia, sekä tietenkin hurjan määrän suomen innokkaita kannattajia!

Jääkiekkoareenalla meidän oli ilo seurata Suomen erittäin huikeaa pelaamista livenä ja erityisesti meidän Suomen nuorten superlupausten Laineen ja Ahon pelaamista, jotka olivat nyt miesten MM-joukkueen kantavia voimia. Suomihan kaatoi Valko-Venäjän selvin lukemin 6-2 ja halli oli mielissään! Ympärilleen katsoessa huomasi, että halli oli loppuunmyyty ja Suomalaisia lätkäfaneja pullollaan. Ottelun jälkeen oli taas vapaampaa ohjelmaa lämpimässä ilmassa.

Lauantaina hotellin taas niin runsas aamiainen oli hyvä aloitus päivälle. Vielä kerkesimme lähteä tutustumaan omatoimisesti kaupunkiin ja sen maisemiin. Oman tutkiskelun jälkeen kokoonnuimme bussiin, joka kierrätti porukkamme vielä maisemia katsellen, ennen kuin kaarsi rautatieasemalle. Lähtö kohti koti Suomea starttasi 15:30 ja saavuimme tutuille nurkille Helsinkiin klo 19:00. Junassa onneksi nautimme maittavan päivällisen, niin kenenkään ei tarvinnut lähteä kotiin tyhjin vatsoin.

Matka oli erittäin onnistunut ja jokaiselle jäi hyvät fiilikset Suomen pelistä sekä koko reissusta! Kiitokset kaikille mukana olleille ja erityisesti kiitokset upeille matkan isännille, Karille ja Vesalle! Nyt jäämme jännittämään kotikatsomoihin Suomen tulevia pelejä ja toivotaan, että torilla tavataan!