Oulun Pikkujoulut

Iloiset tontut marssivat toimipisteemme lähellä olevaan Viikinki- ravintola Haraldsiin kieli pitkällä, tulevia herkkuja nälkäisinä odotellen. Paikan päällä meille oli valmiiksi katettu pitkä pöytä, takkaan oli sytytetty tulet ja tunnelma oli korkealla, kuten pikkujouluissa kuuluukin olla!

Alkuherkkuina kolmen kilvellisen verran kalaa, lihaa kuin salaattejakin. Alkupalaa oli niin runsaasti, että kaikki haukkoivat henkeään!

Palanpainikkeena Talon Luostari -punaviini oli oiva valinta, joka sopi erilaisiin makusinfonioihin erinomaisesti.

Pääruoaksi Neidot ja Viikinkipäällikkö Mansikkamäki tilasivat ylikypsää Häränrintaa, toiset Viikingit valitsivat itselleen Lohta Ahdin valtakunnasta.

Viikinkien yrttikastikkeella siveltyä ylikypsää häränristaa ja tiristettyä possunkylkeä, vierellään juustoperunaa, rosmariinikastia ja uunijuureksia! Maukasta, mureaa ja melkoinen annos!

Kun jälkiruokana oleva suklaakakku vielä nautittiin nokipannukahvin kera, niin eipä ollut enää kenelläkään näläkä!

Mukavaa seuraa ja unohtamattomia makuja – kyllä meillä oli niin mahtavat pikkujoulut!

Mukavaa Joulun odotusta kaikille, toivottaa Oulun Viikinki tontut