Vauhtipäivä 2016

Pasastar Oy ja Sanoma järjestivät yhdessä jo monille tutuksi tulleen Vauhtipäivän! Mukaan pääsi joukko reippaita ja ahkeria myyntitykkejämme, joille oli luvassa koko päivä vauhdikasta ja hauskaa menoa.

Päivä starttasi Lahden Matkakeskuksesta, jossa porukka kerääntyi bussiin jolla matkasimme kohti Lopella sijaitsevaa Saukkolan EK:ta. Tunnin bussimatkan jälkeen saavuimme ihanan lämminhenkisten tilojen luokse, jossa oli heti ensimmäisenä herkullinen aamupalatarjoilu. Pöydän anteihin kuului erilaisia suolaisia ja makeita piiraita, sekä kahvia ja mehua. Jokainen sai rauhakseen rupatella keskenään samalla nauttien mahansa täyteen.
Seuraavaksi luvassa oli päivän kohokohta, kun pihassa moottorit hyrräten odotti viisi erilaista ralliautoa kuskeineen. Jokainen matkaan osallistunut sai mahdollisuuden kokea hurjaa kyytiä kartturinpaikalla istuen niin monessa autossa kun vain suinkaan uskalsi ja kerkesi. Tapahtumassa oli osallisena viisi kokenutta ralliautoilijaa, jotka ovat olleet jo monia vuosia tämän harrastuksen parissa. Kyytiin oli turvallista nousta, kun tiesi luottaa ammattilaisiin, autoissa oli vankat turvakaaret ja päässä tukeva kypärä!
Suurinosa osallistujista uskalsi lähteä kokeilemaan, miltä tuntuu olla ralliauton kyydissä, kun mennään sorateitä pitkin todella nopeassa vauhdissa mutkineen ja hyppyineen. Osa halusi jäädä katselemaan autojen ajoa rauhakseen jalat maanpinnalla. Melkein jokaiselle kyytiin uskaltautuneelle tämä kokemus oli ensimmäinen ja muutamalle tuttua puuhaa aikaisemmista Vauhtipäivistä. Osa juoksi niin reippaasti kyytiin, ettei heistä kerennyt valokuvaakaan ottaa, kun näkyi jo auton perävalot ja hiekkapölly! 
Tässä muutamia lausahduksia heiltä, jotka olivat juuri nousseet pois autosta:
”Mielenkiintoista seurata kuskin ajoa, kun hänen pitää reagoida ihan millisekunneissa jokainen liike ja mutka!”

”En oo ikinä kokenu mitään mistä tulee tällanen tunne! Se adrenaliini ryöppy mikä tuli! Ihan mielettömän hieno tunne!”

”Ekalla kerralla mut piti auttaa ylös autosta ku tärisin jännityksestä niin paljon etten ite päässy. Nyt pääsin ihan ite pois ja uskalsin olla koko matkan silmät auki.” 

”Onneksi se kuski sano, että on ajanut yli 20 vuotta rallia niin ei jännittäny enää niin paljoa. Voisin mennä seuraavaksi tohon toiseen autoon?”
Tunnit valuivat todella nopeasti ja autot menivät jatkuvalla syötöllä ajamaan pätkää aina kyydissään joku innokas kartturi. Jokainen pääsi kyytiin niin monesti kun vain halusi ja jokaiselle tämä kokemus oli ikimuistoinen! Kyyditysten päätyttyä porukka siirtyi sisätiloihin, jossa odotti seisovassapöydässä herkullinen lounas. Tarjolla oli uunilohta, uusia perunoita, sienikastiketta, lihakastikkeita, kanakiusausta, makkaraa, lihapullia, salaattia ja leipää. Tilojen omistajat olivat kaiken tehneet itse ja kyllä ruoka maistuikin kaikille erittäin hyvin, kiitokset erittäin hienoista tarjoiluista ja tiloista Saukkolan EK:n pitäjille.
Kyydityksien ja ruokailun päätteeksi koitti matka takaisin Lahteen päin, jossa bussi kaarsi ensin Pasi Laaksomaa Racing Teamin huoltohallille. Paikalla oli koko kilpakalusto ja huoltotiimi ja virvokkeita. Jokainen pääsi tutustumaan livenä huoltotiimin työhön ja kyselemään mieleen tulleita kysymyksiä, johon tiimin porukka vastasi mielellään. Kiitokset koko huollolle hienosta työstä!
Päivän päätteeksi halukkaat siirtyivät Lahden keskustassa sijaitsevalle saunatilalle, jossa odotti lämmitetty sauna, uima-allas, evästä ja juotavaa. Innokkaimmat pääsivät heti löylyihin ja pulahtamaan viileään altaaseen rentoutumaan, muiden naureskellen ja lauleskellen takkatulen äärellä grillimakkaroita paistellen. Illanvietto jatkui pitkälle yöhön ja jokaisella oli erittäin hauska ja unohtumaton päivä.
Suuret kiitokset jokaiselle matkalla mukana olleelle, Sanomille, kaikille rallikuskeille, huoltotiimeille ja Saukkolan EK:n pitäjille! Tämä mahtava päivä on aina ollut onnistunut ja riemukas, josta on mukava puhua seuraavat vuodet ja muistella sitä menoa ja meininkiä.
Tässä vielä blogitekstit luettavissa menneiltä vuosilta: