Vuoden toimistokilpailun palkintomatka Roomaan

Hotellimme Roomassa sijaitsi ihan kaupungin keskustassa 1800-luvun rakennuksessa Rooman Via Veneto-kadulla, lähellä linjan A varrella olevaa Barberinin metroasemaa. Huoneet olivat ylellisiä, sisustettu hienoilla tekstiileillä ja majoituspaikan sisätilat olivat marmoria.

Saavuttuamme hotelliin oli vuorossa kaupunkikierros jossa saimme ihailla erilaisia toinen toistaan upeampia nähtävyyksiä. Esimerkiksi Espanjalaiset portaat, Villa Borghesen- puisto, Colosseum, yms kohteita historiallisella alueella, suomenkielisen Heidi -oppaan johdolla.

Opas jätti meidät kävelykierroksen päätteeksi Piazza Navonalle, josta kävelimme takaisin hotellille ja söimme maittavan lounaan. Illalla oli Tapaaminen hotellin aulassa, josta jatkoimme kävellen kohti illallispaikkaa, nauttien samalla Rooman ihanasta ilmapiiristä. Ravintolalla oli loistava sijainti historiallisessa keskuksessa lähellä Piazza Navonaa ja Pantheonia.

Perjantai- aamuna lähdettiin bussilla Heidin johdolla tutustumaan Vatikaaniin, jossa riitti nähtävää useiksi tunneiksi. Vierailimme myös Pietarin kirkossa. Kävelimme takaisin hotelliin paikallisia kohteita ihastellen. Illalla kokoonnuimme taas illalliselle uuteen hienoon ravintolaan, jossa oli monen ruokalajin illallinen hienoine viineineen.

Lauantaina maittavan aamiaisen jälkeen oli kaikilla aikaa Rooman kattaviin ostosmahdollisuuksiin. Osa ryhmästämme löysi mm Ferrarin liikkeen ja poistuivat liikkeestä isojen ostoskassien kanssa (lompakko jonkin verran ohuempana). Osa käväisi myös Luis Vuittonin ja Dolce Gabbanan liikkeissä tutkien näiden liikkeiden tarjontaa todeten, että esim naisten rahapussi oli hintaan 530€ ja t-paita 450€ ”ei oikein ollut välttämättä ihan järkevästi hinnoiteltu”.

Kun olimme päivän kävelleet ympäri upeaa Roomaa, jalat hellänä, oli illalla vielä lähtö seuraamaan huikeaa jalkapallo ottelua Roma-Atlanta, jonka Rooma sitten voittikin 3-1. Ja kun paikallinen seura teki maalin, niin sen myös havaitsi, sen verran paljon meteliä 50000 katsojaa saa aikaiseksi. Tunnelma oli käsin kosketeltava.

Ennen lähtöä tuohon otteluun saimme seurata livenä kunnon mellakkaa kun 15000 ihmisen mielenosoitus riehaantui täydeksi kaaokseksi, vastassa oli noin 500 mellakkapoliisia. Meidän ryhmämme seurasi tilannetta turvallisesti hotellin sisätiloista, kun mellakoitsijat taistelivat aivan hotellimme edustalla heitellen palopommeja ja raketteja kohti poliiseja, jotka vastasivat kyynelkaasuin ja vesitykein. Lainata voisi sarjakuvasankarin Asterix:in sanoja ” hulluja nuo Roomalaiset”. Olihan jännittävä kokemus tuokin!

Sunnuntaina jäi vielä aikaa nähtävyyksiin ja ostosten tekoon ja kävimme myös syömässä Hard Rock Cafeessa, tämän jälkeen matkamme jatkui lentokentälle ja sieltä kotimatkalle.

Saimme kaikki kokea hienoja elämyksiä ja kulttuuria, sekä nauttia hyvästä seurasta. Ja moni sanoikin matkan päätteeksi että tällaisia matkoja kannattaa todellakin tavoitella!

Tästä upeasta matkasta ISO KIITOS Vesalle ja Karille! Ja tottakai PASASTAR OY:N upealle porukalle!